به گزارش شهرآرانیوز، محمد میرزابیگی، در نامهای به رئیس جمهور، نوشت: در روزها و هفتههای اخیر شاهد افزایش بی سابقه بیماری کووید ۱۹ و به تبع آن، افزایش مرگ و میر در بین مردم و مدافعان سلامت در کشور هستیم. از طرفی ظرفیت اکثر بخشهای تعلق گرفته به کرونا تکمیل شده است و بیمارستانها در حال تغییر ظرفیت سایر بخشها، جهت افزایش ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی هستند.
در این شرایط به علت عدم امکان افزایش نیرو فشار کاری زیادی به کادر درمان و پرستاران وارد شده، به گونهای که بر اساس گزارشهای دریافتی از داخل برخی بیمارستانها، هر ۱۰ بیمار کرونایی به یک پرستار سپرده میشود. آن هم پرستارانی که ۹ ماه مداوم براثر مراقبت بی وقفه از بیماران کرونایی؛ هم فرسودگی روحی و انگیزشی و هم فرسودگی شدید جسمی پیدا کردهاند.
همچنین تاکنون بالغ بر ۴۰ هزار نفر از پرستاران خود به کرونا مبتلا شده و از این میزان حدود ۳۵ هزار نفر مجدد بعد از بهبود مشغول کار در همان بخشها شده، اما همچنان بیش از ۵ هزار نفر از آنان یا قرنطینه، یا استعلاجی یا بستری و تحت درمان هستند و حدود ۷۰ شهید پرستار نیز تا امروز، تقدیم دفاع از مردم کردهاند.
بی شک مجموع این عوامل باعث کاهش کیفیت مراقبتها و افزایش ابتلای خود و سایر پرسنل برای دفعات بعدی نیز میشود؛ بنابراین خواهشمند است:
۱- طبق نظر اکثر متخصصان از جمله ۶۵ رئیس دانشگاه علوم پزشکی و سایر صاحبنظران برای مهار بیماری در بین مردم جامعه، ظاهراً چاره کار؛ حداقل تعطیلی دو هفتهای جهت قطع زنجیره بیماری است، هر چند میدانیم این امر میتواند آثار اجتماعی و اقتصادی به خصوص بر اقشار ضعیف جامعه داشته باشد، اما مطمئناً، حفظ نیرو و افزایش توان نظام سلامت و سطح سلامتی مردم در اولویت بالاتر قرار دارد و قطعاً یک سرمایه گذاری بزرگ اقتصادی خواهد بود.
۲- در رابطه با نیروهای نظام سلامت و مدافعین مظلوم این عرصه تا چه زمانی باید این ایثارگران جان بر کف، بناست در غم از دست دادن بهترین یاران؛ همکاران و بیماران خود سوگواری خدمت نمایند؟
جناب آقای رئیس جمهور
تأمین «تعداد نیروی کافی؛ تأمین تجهیزات لازم و انجام اقدامات انگیزشی» سه ضرورت بسیار فوری و اضطراری برای این روزهای نفسگیر در نظام سلامت کشوراست. صراحتاً انجام این موارد را از دولت محترم درخواست داریم:
الف- استخدام سریع و فوری حداقل ۳۰ هزار نفر جدید و تازه نفس
ب - تجدید نظر در لباس و امکانات محافظتی و ایمنی بخش مؤثر و علت یابی در بیمارستانها، بخشها و شرایط کاری مدافعین سلامت، به ویژه در بیمارستانها و شهرهایی که مرگ و میر بالایی دارند.
ج- تجدید نظر در تغذیه، میان وعده مکمل و ایمنی بخش
د- اعطای ضریب ۱.۵ به ساعت تمام بخشهای کرونایی و یک هفته استراحت در هر ماه بدون کاهش حقوق مزایا و بدون امکان خرید و ذخیره این یک هفته (به منظور تجدید قوا)
ه- تسریع در پرداخت معوقات و صدور احکام فوق العاده ویژه و نیز تسریع در بازنگری نظام پرداخت فعلی نظام سلامت با مشارکت ذی نفعان و ارائه دهندگان خدمت.
۳- تعیین مکان ویژه و مناسب با امکانات لازم برای تشخیص؛ قرنطینه مدافعین سلامت و درمان رایگان آنهایی که مبتلا میشوند اعم از رسمی، قراردادی و شرکتی و… به دلیل لزوم جلوگیری از انتقال به خانوادههای این عزیزان؛ لذا ضمن تاکید مجدد به شرایط بحرانی این روزها درخواست میشود کارگروهی برای تأمین شرایط مناسب مدافعین سلامت، تشکیل و موارد مطروحه را عملیاتی کند. همچنین طبق نظر جامعه علمی کشور، دستور عاجل تعطیلی حداقل دو هفتهای کشور را صادر فرمائید.
منبع:مهر